Företaget

20160830_124855

Kort historik

Ekenäs Hyvleri AB grundades 1974 i samband med den första oljekrisen. Verksamheten var inledningsvis knuten till en möbelindustri och vår första uppgift var att hyvla brädor för att därigenom tillfredsställa behovet av spån som skulle trygga värmeförsörjningen när oljepriserna steg i höjden. Relativt snart blev listtillverkning vår nisch. Profilerade lister började åter att bli modernt. Detta blev således ganska snart vår inriktning och att profilhyvla har allt sedan dess varit ett kännetecken för vår verksamhet.

Inriktning

Vårt företag har inte utvecklats till någon stor listproducent utan vår inriktning var redan tidigt att vilja förbli det lilla företaget med personlig och god service, snabba besked, högt kvalitetstänkande och goda råd i valet av listprofil och virkeskvalité.

Produktion

Eftersom vi har en flexibel produktion kan vi erbjuda hyvlingstjänster även i mindre serier och vi är mycket öppna för förfrågningar angående nytillverkning av gammal rustik list efter önskemål från ritning eller träprov. Att vara en samarbetspart i byggnadsvårdsfrågor har vi tagit som vår uppgift för att bevara gamla traditioner.

Kungliga leveranser

Vi har haft äran att leverera panel till Drottning Elisabeth och kungahuset i Storbritannien. Läs gärna artikeln om detta här: http://www.foretagsam.nu/article/kunglig-leverans-for-lokalt-hyvleri/

Vi erbjuder ett brett utbud av lister, paneler, golvträ, limmade produkter till olika användningsområden för inredning i hem och andra miljöer.