Vanliga frågor från kunder och besökare

Kan vem som helst köpa av er?

Ja, naturligtvis. Vi säljer mest till bygghandlare, företag och husfabriker men du är välkommen också som privatperson. Då får vi tillfälle att diskutera listprofiler som passar i just ditt hus.

Kan man lita på att jag får en god kvalité när jag köper av Er?

Vi kvalitetssorterar båda före och efter hyvlingen, kapar bort defekter och sorterar i A och B-kval. Ofta får vi beröm för den höga kvaliten på både hyvlingsresultat och de nästan helt kvistfria listverken.

Det verkar som att Ni prismässigt ligger i överkant om man jämför med andra?

Det kan ibland stämma.  Talesättet ”att man får det man betalar för” gäller även här. Det kostar att sortera bort dyr råvara som inte håller kvalitén.  Det kan också bero på att volymen är för liten och att de fasta kostnaderna blir för höga i förhållande till antalet löpmeter som framställs. Vi kan också hyvla och sälja billigt men då blir ofta kunden besviken när man inte kan använda allt som man köpt. Skulle du vilja köpa till ett lägre pris så kan vi erbjuda B-kval. i mån av tillgång.

Om vi har en vacker listprofil som inte finns i Ert stora sortiment, kan vi ändå få den tillverkad hos Er?

Ja, det är just det som vi tycker är så roligt. Att nytillverka en profil som våra förfäder har skapat, kanske med enkla handverktyg, innebär att man vårdar gamla byggnader och sätter värde på byggnadstradition från förr.
Skicka ett träprov eller en enkel ritning och ange hur många löpmeter som behövs och vi kan återkomma med ett pris. Generellt kan man säga att det blir någorlunda rimliga kostnader om man beställer cirka 100 lpm.

Kan man besöka Er fabrik och få med sig materialet direkt?

Ja, i vissa fall går det bra men eftersom vi inte är en butik så kan det vara svårt att ta fram grejorna direkt. Därför vill vi gärna ha en beställning per tel, mail eller fax innan och sedan är allt klart när du kommer och hämtar.  Du kan också få det inplastat så att det bara är att trucklasta på en öppen släpkärra.

Lister är ofta ganska dyra. Vad kan man göra för att minska spillet?

När det gäller beställning av foder t.ex. så är vi öppna för att du mäter upp samtliga längder och antal, då kan vi oftast lägga ihop längder som passar efter din önskan