Besök oss på Bomässan i Jönköping, tryck HÄR för din fribiljett!                                 0383-305 30 info@ekenashyvleri.se

Välkommen till vårt familjeföretag och Ekenäs Hyvleri!

Familjeföretag

Vi som äger företaget heter Anders & Rebecca – till vår hjälp har vi våra medarbetare Willy & Dennis.


Anders är den som tar emot era förfrågningar och planerar arbetet i produktionen tillsammans med Willy som är vår hyvelmästare och den som hyvlar fram alla fantastiska produkter. Sonen Dennis arbetar i tätt samarbete med Willy och sköter matningen till hyveln och andra snickeriarbeten och Rebecca sköter ekonomin.

Ekenäs Hyvleri

Företaget grundades 1972 och var inledningsvis knutet till en möbelindustri. Uppgiften var att hyvla brädor för att tillfredsställa behovet av spån som skulle trygga värmeförsörjningen när oljepriserna steg i höjden. Under 70-talet började profilerade lister åter att bli modernt och relativt snart blev listtillverkning vår nisch. Sedan dess har profilhyvling varit ett kännetecken för vår verksamhet.

Inriktning

Vår inriktning var redan tidigt att vilja förbli det lilla företaget med personlig och god service, snabba besked, högt kvalitetstänk och goda råd i valet av listprofil och virkeskvalité.

Produktion

Eftersom vi har en flexibel produktion kan vi erbjuda hyvlingstjänster även i mindre serier och vi är mycket öppna för förfrågningar angående nytillverkning av gammal rustik list efter önskemål från ritning eller träprov. Att vara en samarbetspart i byggnadsvårdsfrågor har vi tagit som vår uppgift för att bevara gamla traditioner. Vi erbjuder ett brett utbud av lister, paneler, trägolv och limmade produkter till olika användningsområden för inredning i hem och andra miljöer.

Fortlevnad för ett genuint hyvleri

2018 tog vi över hyvleriet som har varit i samma familjs ägo sedan starten. Vi har haft en fantastisk och lärorik start och tackar alla gamla och nya kunder för fortsatt förtroende! Vi var själva kunder till hyvleriet och ville återställa originallisten i vårt hus som är byggt 1935. Här fick vi hyvlat fram både taklist, golvsockel och foder efter våra originallister. Det fanns dessutom ett underbart grangolv i sovrummet, men vissa plankor behövde bytas ut. Förre ägaren till hyvleriet hade passerat pensionsåldern och vi började fundera… Vad händer när små genuina hyvlerier försvinner och du inte längre har möjlighet att beställa en liten serie med just din list? Ägaren visade sig vara redo att sälja sin verksamhet till någon som ville driva familjeföretaget vidare i samma anda, och så blev det affär.

Ni är viktiga för oss

Vi hoppas att vi kan vara till hjälp och inspiration när ni planerar era projekt, stora som små! Vårt fokus ligger på att tillverka lister av kvalitet och leverera det som just ni efterfrågar. En hel del av våra produkter har vi på lager och annat tillverkar vi på beställning. Tveka inte att kontakta oss.

Hälsningar Anders, Rebecca, Willy & Dennis